dil en bonazzi architecten
patiowoning amsterdam

patiowoning amsterdam

De bewoners van een nieuwbouwwoning op het eiland Sporenburg in Amsterdam wensen de ruimte boven hun binnenplaats te betrekken bij de woonkamer op de eerste verdieping.

Door een aantal eenvoudige ingrepen is optimaal gebruik gemaakt van het licht en het aantal zichtbare materialen geminimaliseerd. Het streven is naar transparantie en eenvoud. Het donkere hout in de binnenplaats is vervangen door een wit gestuukte voorzetwand. De hemelwaterafvoer is in deze wand opgenomen. De twee raampartijen met radiatoren van de woonkamer zijn verwijderd. Door middel van een glazen vloer en dak is de binnenplaats bij de woonkamer betrokken. De warme sfeer van de met zon overgoten nieuwe ruimte wordt kracht bij gezet door de kleur van een nieuw zwevend meubel. Achter het meubel is een convector weggewerkt.

fotograaf: Luuk Kramer