dil en bonazzi architecten
interieur kantoor dordrecht interieur kantoor dordrecht interieur kantoor dordrecht interieur kantoor dordrecht interieur kantoor dordrecht interieur kantoor dordrecht

interieur kantoor dordrecht

Het kantoorgebouw in het "Businesspark Amstelwijk" ligt op een prominente zichtlocatie langs de A16. Het is een gebouw met een bijzondere plattegrond. Wij worden gevraagd het entree en het kantoor van een projectontwikkelaar op de derde tevens bovenste verdieping vorm te geven.

Wat kantoorgebouwen langs snelwegen vaak missen is sfeer, bezieling, een verhaal. Doordat wij in een vroeg stadium, voor de start van de bouw, mee hebben kunnen denken hebben wij een thema uit kunnen werken die als een slinger de bezoeker door het gebouw heen begeleidt, van entreepui tot aan de deur van een kantoor. De afwijkende plattegrondvorm gaf aanleiding tot een beweging van trappen en bruggen die de verdiepingen met elkaar verbind. De beweging wordt begeleidt door een gordijn van houten lamellen die de verschillende elementen als tochtportaal, trappen, bordessen en lift in zijn plooien meeneemt. De entreehal is niet langer een plek waarbij losse op zichzelf staande elementen toevallig samenkomen maar een ruimtelijk eenheid en spel waar de bezoeker doorheen beweegt met telkens een nieuw en verrassend perspectief.

De wens van de projectontwikkelaar is voor een licht en toegankelijk kantoor. Gekozen wordt voor een open structuur. Door de locatie op de bovenste verdieping is het mogelijk in het ontwerp extra daglichtvoorzieningen te treffen. Door de introductie van drie patio's ontstaat een centrale strook met bijzondere werkruimtes die de diversen werkgroepen binnen het kantoor op natuurlijke wijze indeelt en ordent. De open werkplekken zijn neutraal en minimaal vormgegeven. Een lichtgrijze gietvloer, witte werkplekken, een witte akoestische plafond en een glazen gevel vormen de basis. De centrale strook, met een wollen vloerbedekking, groene patio's, houten deuren en kasten biedt ruimte aan plekken met eigen sferen voor afwijkende bezigheden. De lunch- en loungeplekken hebben eigen accenten in de vorm van kleurige zitelementen en/of houten tafels en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt.

De houten lamellen van de entreehal komen in vilten vorm terug langs de glazen wanden aangrenzend aan de hal. De vilten lamellen hebben een geluidsabsorberende functie, zorgen voor een stukje privacy en dragen door hun materiaalgebruik en speelse verdeling bij aan een bijzondere sfeer.