dil en bonazzi architecten
infotheek gezondheidszorg amsterdam infotheek gezondheidszorg amsterdam infotheek gezondheidszorg amsterdam

infotheek gezondheidszorg amsterdam

De Infotheek heeft als functie mensen enthousiast te maken om te gaan werken in de gezondheidszorg. Het is een nieuw concept van de SIGRA, dat wordt vertaald in een winkel waar iedereen die interesse heeft voor werk in de gezondheidszorg, terecht kan voor informatie. Ook kan men hulp krijgen bij het vinden van de juiste cursus, opleiding of bij het solliciteren en bij het begeleiden van de loopbaan. De wens ging uit naar een comfortabele, uitnodigende doch zakelijke winkel.

Gezien de beperkte ruimte is gekozen voor een open plan waarbij tal van functies uitsluitend door meubels worden samengebracht. Deze zijn zodanig inzichtelijk en overzichtelijk geordend, dat de winkelindeling logisch is. In het verlengde van de entree is de loopzone. Door middel van een informatiewand wordt deze gescheiden van de verblijfsgebieden. De keuken, het toilet en de computerhoek zijn samengebracht in een box die een buffer vormt tussen de openbare functies en de personeelsruimten. De besprekingskamer (die ook als kantine kan functioneren) is afsluitbaar door middel van glazen schuifwanden die opgenomen zijn in de box. Bij besprekingen met meer mensen kan de werkruimte bij de besprekingsruimte worden betrokken.

In het ontwerp is bewust gekozen de ruimte achter de voorpui vrij te laten. De fotowand en de tekst op het raam vormen samen de presentatie van de winkel naar buiten toe. De gelaagdheid van de presentatie trekt het oog naar binnen toe.

De meubels vormen een spel tussen rvs, kersenhout, natuurlijke materialen en een strakke vormgeving. Samen met de diep rode vloer en de grijze wand bepalen zij in grote mate de sfeer en uitstraling van de winkel.