dil en bonazzi architecten
informatiecentrum boedapest informatiecentrum boedapest informatiecentrum boedapest informatiecentrum boedapest informatiecentrum boedapest informatiecentrum boedapest

informatiecentrum boedapest

De kraanbaan is een bijzonder element dat wij voorstellen te behouden. Het doet herinneren aan het industriële verleden en ademt de sfeer van het gebied. Op de kraanbaan zijn 3 volumes geplaatst. Het beeld is een van containers die tijdelijk op die plek zijn geland. De vormentaal is geïnspireerd door visnetten die liggen te drogen. Ze geven het idee flexibel te zijn, elk moment van vorm te kunnen veranderen om een nieuwe compositie te vormen.

Iedere container huisvest een specifieke functie: een auditorium, een restaurant en een tentoonstellingsruimte.

De containers zijn onderling verbonden. Als loopplanken bij schepen en als slurven tussen vliegtuigen en terminal hangen de verbindingsbruggen en -buizen tussen de containers.

Ieder van de containers heeft een eigen uitzicht. Bij het betreden van het auditorium wordt het oog naar het water geleid. Loopt men omhoog langs de rijen stoelen wordt het oog omhoog naar de lucht geleidt. In het restaurant stijgen wij en kijken wij tegelijkertijd richting de lucht. De tentoonstellingsruimte kijkt recht over het water richting het eiland in de rivier.