dil en bonazzi architecten
informatiecentrum amersfoort informatiecentrum amersfoort informatiecentrum amersfoort informatiecentrum amersfoort informatiecentrum amersfoort

informatiecentrum amersfoort

In voorbereiding op de aankomende festiviteiten is door de stichting Amersfoort 750 een prijsvraag uitgeschreven voor hun tijdelijke onderkomen. Aan de rand van de oude binnenstad van Amerfoort, in het Oliemolenkwartier is een terrein ter beschikking gesteld.

De oude industriële gebouwen van het Oliemolenkwartier hebben als inspiratie gediend voor de gekozen vormgeving. De ritme van sheddaken en vakwerkliggers die fabriekshallen uit het verleden kenmerken, zijn in een nieuw jasje gestoken van semi -transparante policarbonaat golfplaten. Een sprankelend wit paviljoen overdag, een licht baken bij nacht. In het paviljoen staat een vaste doos waarin de toiletten, pantry en de werkkast met voorzieningen zijn opgenomen. Door middel van taatsdeuren en 2 verplaatsbare bergingsunits is de ruimte op verschillende manieren in te delen.

De reizende foto tentoonstellingen in de buitenlucht hebben als inspiratie gediend voor de deels in de buitenlucht geplaatste tentoonstellingsruimte. Deze tentoonstelling nodigt door zijn laagdrempeligheid uit tot bezichtiging. Even een kijkje nemen bij het voorbijgaan. Een tentoonstelling die ten alle tijden voor alle liefhebbers van de stad Amersfoort te bezoeken is. De verlichting die 's avonds de tentoonstelling verlicht draagt bij aan de levendigheid, herkenbaarheid van het paviljoen en aan de veiligheid. De panelen kunnen desgewenst uitgevoerd worden als hekken die het paviljoen afsluiten wanneer geen personeel aanwezig is.