dil en bonazzi architecten
hotelappartement amsterdam hotelappartement amsterdam hotelappartement amsterdam hotelappartement amsterdam hotelappartement amsterdam hotelappartement amsterdam hotelappartement amsterdam

hotelappartement amsterdam

Vlakbij het Leidsche Plein wordt een typische laat 19e eeuws woonpand verdieping na verdieping verbouwd tot hotelappartementen. Aan ons de vraag een ontwerp te maken voor het hotelappartement op de eerste verdieping. Een appartement met twee slaapkamers, een keuken en badkamer met bad en aparte douche.

Het pand is 14 meter diep en kent twee beuken; een beuk van 4 meter breed en een beuk van 2 meter breed. Hoe lager in het pand des te donkerder de ruimtes worden. Aanleiding voor ons om maximaal van het daglicht te profiteren. Geen afgesloten ruimtes zoals op de verdiepingen gerealiseerd zijn maar één grote open ruimte. In de smalle beuk is door de trap die over twee verdieping loopt alleen een gangruimte over die een kleine ruimte vóór en een kamer achter verbindt. Door de gang plaatselijk te verbreden ontstaat voldoende ruimte voor een badkamer met bad en inloopdouche en is het mogelijk de brede beuk van voor tot achter open te houden. De verbreding van de gang is opgenomen in een kastelement. Een glazen wand verdeelt de brede beuk op in een slaapkamer en woonkamer. Het kamertje achter van de smalle beuk dient als tweede slaapkamer en het kamertje voor is omgebouwd tot keuken die in openverbinding staat met de woonkamer.

fotograaf: Jansje Klazinga