dil en bonazzi architecten

bureauprofiel

Dil en Bonazzi architecten is in 1999 opgericht door Harriet Dil en Alexandra Bonazzi. Het bureau is gevestigd in Amsterdam en is actief op het gebied van architectuur en interieur.

Met een gemotiveerd team werken wij aan een rijk scala van projecten. Van meubel tot groot stedelijk gebouw, van gevestigde waarden tot een zoektocht naar vernieuwing, van wens van een particulier tot behoefte van een wijk ontwerpen wij met enthousiasme en overtuiging mee aan de bebouwde omgeving.

Elk ontwerpproces is voor ons uniek. Elk proces is een spel tussen omgeving, gebruiker, functie en vormgeving. Door middel van eenvoudige composities, heldere vormen, het spel van licht en natuurlijke materialen willen wij meebouwen aan een tastbare omgeving en ruimtelijkheid die de zintuigen prikkelen en het gevoel van vakmanschap uitdragen. Wij streven naar eenvoud, eenvoud in materiaalkeuze, eenvoud in detaillering.

Met de toenemende individualisering en het steeds schaarser worden van groen vinden wij het als bureau belangrijk met onze ontwerpen bij te dragen aan de sociale en ecologische duurzaamheid van de gebouwde omgeving. Niet alleen door middel van goede architectuur en energievriendelijke ontwerpen maar ook door bewust om te gaan met buitenruimte, de interactie tussen mensen en mensen en hun omgeving te stimuleren, het creëren van een gezond binnenmilieu en met verantwoordelijke materiaalkeuze.